فدراسیون صنایع ماشین سازی و تجهیزات

cover jalase samt

جلسه مشترک فدراسیون و دفتر ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت برگزار گردید.

جلسه فدراسیون و دفتر ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت با حضور جناب آقای جمشیدوند مدیرکل محترم و آقایان به نیا و صدیقی از کارشناسان این دفتر و همچنین اعضای هیات مدیره فدراسیون برگزار گردید.

در ابتدای جلسه آقای ثقفی ریاست هیات مدیره فدراسیون ضمن عرض خیر مقدم و تشکر از تشرف فرمایی مهمانان گرامی با بیان اینکه جایگاه تشکل های صنعت در هیات نظارت بر قانون حداكثر استفاده از توان توليد داخل دچار ضعف گردیده خواستار روابط و تعاملات هر چه بیشتر و دو طرفه دفتر ماشین آلات با تشکل های فعال درصنعت و در راس آنها فدراسیون ماشین سازی و تجهیزات گردید. در ادامه نیز بر لزوم اندیشیدن در خصوص تمهیداتی جهت محدود نمودن واردات محصولاتی که در داخل امکان تولید آنها وجود دارد تاکید نمودند. آقای ثقفی همچنین درخواست نمودند دفتر ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت نقش موثرتری در هيات نظارت بر قانون حداكثر استفاده از توان توليد داخل را ایفا نماید.

مدیرکل محترم دفتر ماشین آلات ضمن صحه گذاری بر تعاملات و همفکری های متقابل با تشکل های صنعت ماشین سازی، تاکید نمودند موارد اجرایی در این صنعت باید با هم فکری تشکل ها صورت پذیرد و این امر نیازمند برگزاری مجموعه نشست های این دفتر با انجمن ها و تشکل های تخصصی می باشد. ایشان در ادامه صحبت های خود با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری “که باید تولیدات داخلی را با تعصب خریداری نمود”، حمایت از تولید و افزایش کیفیت تولید داخل را رسالت خود بیان نمودند.

آقای شاکری عضو هیئت مدیره فدراسیون نیز با اشاره به روند مثبت دفتر ماشین الات در تعامل با بخش خصوصی و انجمن‌های تخصصی در طی دوره های گذشته، درخواست نمودند این مسیر از سر گرفته شود. ایشان همچنین تعرفه های پایین واردات ماشین آلات در صنایع تولیدی و به خصوص صنایع ماشین الات پلیمری و واردات محصولات بی کیفیت را معضل بزرگی دانستند که باعث از دست رفتن سهم ۹۰ درصدی بازار داخل این صنایع شده است. ارز یکسان و تعرفه های منصفانه از نظر آقای شاکری مواردی بودند که می‌تواند به برون رفت از شرایط فعلی کمک کند.

آقای نائلی دیگر عضو هیئت مدیره نیز عدم توزیع عادلانه ارز در بین دو بخش وارد کننده و تولید کننده را معضل اصلی صنایع ماشین سازی دانسته و این سوال را طرح نمودند که چکونه وارد کننده ارز نیمایی دریافت می کند در حالیکه تولید کننده همان کالا برای واردات مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز تولید خود باید از ارز با نرخ ازاد استفاده نماید.

آقای جمشیدوند با تایید موارد مطرح شده اصلاح این مشکلات را وظیفه بخش دولتی دانست و بیان نمود قطعا در این موارد با اصلاح رویه های غلط فعلی میتوان این مشکلات را حل کرد.

در ادامه جلسه نیز آقایان ابریشمی و تاج زاد نیز معضلات صنایع متبوع خویش را بیان نمودند، که آقای تاج‌زاد با بیان اینکه در هیات نظارت باید در خصوص تولید ملزوماتی که مورد استفاده صنایع تولیدی می باشد و واردات مستمر دارند تمهیداتی در نظر گرفته شود.

در انتهای جلسه آقای اختراعی نائب رئیس فدراسیون با اشاره به از دست رفتن جایگاه صنعت ماشین سازی در سطح کشور، کاهش تمایل بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این صنعت را مطرح نموده و درخواست نمودند طرح یا قانونی برای حمایت از ماشین سازی و تجهیزات در صحن مجلس تصویب گردد تا این صنعت به جایگاه کلیدی خود در اقتصاد و معیشت کشور بازگردد که این پیشنهاد مورد استقبال مدیرکل دفتر ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت قرار گرفت.

photo 2024 02 13 12 23 06
photo 2024 02 13 12 23 12
photo 2024 02 13 12 23 09

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *